Пропускане към основното съдържание

Как да изградим добри отношения със свекървата?

Връзката между свекърва и снаха винаги е много деликатна. Разликата в поколенията, разбиранията и характера в комбинация с ревността, която изпитват за вниманието на мъжа, които ги обединява, често става причина за вражда между двете. Има, обаче, възможност това да бъде предотвратено, ако спазвате тези съвети:

Направете първата крачка

Поставете се на мястото на своята свекърва - това е първата стъпка, която ще ви помогне да я опознаете и да не я сравнявате с вашата майка. Говорете с нея, научете повече за живота й и за това с какви очи гледа на света около себе си. Когато я опознаете, ще ви бъде по-лесно да откриете най-правилния подход за комуникиране.

Винаги се отнасяйте с уважение

Спазването на йерархията в този случай е много важно, но то не трябва да се превръща в извинение за свекървата, за да „се качва на главата“ на снаха си. Ако все пак получавате нежелани коментари от страна на свекърва си, не търсете мигновено в тях прикрито заяждане или злобен подтекст. Понякога това е просто израз на загриженост, а не показен укор. 

Не премълчавайте онова, което ви смущава

Уважението към свекървата не бива да се превръща в капитулация в името на семейния мир. Натрупването на неизказаното несъгласие ще доведе до момент, в който нещата ще ескалират и отношенията снаха-свекърва ще се превърнат от привидно приятелски в открито враждебни. Ето защо, когато забележите, че дадено действие или изказване от страна на майката на вашия партньор е неприемливо, трябва да споделите позицията си. Не нападайте, но и бъдете достатъчно красноречива.

Не поставяйте съпруга си по средата

В ситуация на спор със свекървата, може да ви се стори, че намесването на мъжа, който и двете обичате, е единственото решение. Всъщност обаче се връщате там откъде сте започнали, тъй като едната приема ролята на защитник, а другата на нападател, което в крайна сметка няма да доведе до никакво решение, а мъжът ви, неспособен да вземе страна, вероятно ще се опита да се измъкне.

Бъдете готови на компромиси

Трудно е, разбира се, дори да мислим за компромис, когато знаем, че в дадена ситуация сме прави, а другият греши. Но ако се опитате да запомните максимата, че истината винаги има две лица, ще успеете по-лесно да се справяте с конфликтите и да проявите компромис.  

20.11.2017/Боряна Харлова

 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко By IndexInfo 33-годишна учителка от Бирмингам остана без работа, след като ученици попаднаха на провокативни нейни снимки в мрежата. Въпреки че кадрите били направени доста преди Аналиса Алтарива да започне работа във въпросното школо, тя не успяла да се спаси от уволнение, съобщава The Sun. Преди 5 години младата жена качила във Фейсбук няколко забавни, но доста провокативни снимки и признала, че често мисли за секс. И се пошегувала, че се замисля дали да не направи кариера като порноактриса. Едва ли тогава й дошло наум, че някога тази шега ще й струва кариерата. Въпреки това точно така се случило – ученици на Аналиса намерили старите й постове и ги разпространили в училище, а ръководството било принудено да отстрани прекалено известната си служителка от работа. Аналиса вече е изтрила скандалните кадри и постове, но това няма да й помогне да си върне работата. Родителите и учениците

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син By IndexInfo 51-годишната италианска моделка Жаклин Беридо Писано набира популярност в мрежата със своя личен фотоблог. Красавицата изглежда зашеметяващо, въпреки възрастта й. „Аз съм на петдесет, баба съм и това ми харесва“, споделя съблазнителната жена. Горещите форми и елегантният стил на италианката й помогнаха да си спечели хиляди фенове по целия свят. Моделката решила да споделя с почитателите си свои еротични снимки в памет на сина си Стефан, който починал преди две години.  Въпреки всичко Писано не се спира пред нищо, като продължава да разпространява горещи снимки, показвайки твърдост въпреки ударите на съдбата. Италианката идва от бедно семейство от Сърбия, но е успяла да направи успешна кариера в Италия и да отгледа две деца.   September 25, 2018 at 12:49PM via Съседките – The Mainline https://ift.tt/2PZXVmb

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана |

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана | By admin „Ако реша, че съм успял, това ще е краят“, сподели известният в цял свят български художник Николай Панайотов на откриването на изложбата си „Шастлив лабиринт“ в столичната галерия Нирвана. „Николай Панайотов никога не е доволен от себе си и това е тайната на успеха му – а след всеки следващ успех той отново решава, че може да постигне още и още“, поясни собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов. „Картина на Николай Панайотов няма как да се сбърка, той е разпознаваем творец“, каза на откриването Христина Бобокова, изкуствовед и куратор. Художникът, който издигна гора от изрисувани конуси в арт пространството на Нирвана, прочете емоционално слово, посветено на изгорялата катедрала Нотр Дам дьо Пари. Николай Панайотов, който дели живота си между Париж и българското село Стоките, сподели, че изпепеленият храм е едно от любимите му места във френската столица. Непоказвани досега живописни платна и рисунки на прочутия художни