Какво не знаем за оргазмите?


За познанията си и дискусиите, които се провеждат днес, за секса, трябва да благодарим на двама американски учени, които правят истинска революция с изследователската си дейност от началото на петдесетте до осемдесетте години.



Работата им дотолкова скандализира следвоенното общество тогава, че филмовата индустрия създава телевизионен сериал, посветен на живота им – „Сексексперти“ (Masters of Sex).



Благодарение на Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън в обществото започва да се говори за женска сексуалност и да се отхвърля откритото обсъждане на сексуалните проблеми.



Пак те доказват, че тялото на жената може да изпадне в поредица от оргазми, а не просто че и тя може да изпитва такъв.



Техни последователи днес са д-р Идън Фромбърг и Наоми Уолф, които издават книга с достатъчно красноречиво за съдържанието й заглавие - Vagina: A New Biography.




Какви тайни ни разкрива тази "биография"?! Надникваме в тях благодарение на кратко резюме от англоезичните медии, за повече – можем да си пожелаем книгата като Коледен подарък от интимния партньор ;) ...



1. Оргазмът прави жените по-креативни




Проучванията на изследователи са категорични – оргазмът въздейства положително на самочувствието и продуктивността на жените. Те определено стават по-уверени, работоспособни и изобретателни. И защото, нещата никога не са еднопосочни – тези дами, на които им се даде възможност да демонстрират своята креативност, достигат най-пълен оргазъм.



2. И за да не стават грешки...




Няма жена, която да не е способна да постигне оргазъм. „Тялото на жената е „програмирано“ така че да се получава оргазъм, “ казва Фромбърг, „но не всеки е наясно как работи тази „машинария“, допълва той.



3. Не случайно женското тяло изпитва оргазъм




Всъщност, при оргазмът се създават условия благодарение, които спермата се отвежда в по-горни етажи на женското тяло и се предотвратява връщането й обратно във влагалището. В този смисъл оргазмът е свързан със създаването на поколение.



4. Светлината влияе на фертилитета ни




Светлината влияе на оплодителните ни способности, а с това и на либидото ни, разбира се. Обикновено менструацията при жените настъпва при новолуние, овулацията – при пълнолуние. Днес обаче този ритъм е нарушен заради наличието на допълнителни източници на светлина – като тук се има предвид не само осветлението, но и всички онези екрани, които съпътстват ежедневието ни. Някои жени постигат дори успешна контрацепция посредством управление на светлината.



5. Забременяване може да настъпи и 8 дни след секс




Изследвания показват, че някои сперматозоиди остават живи благодарение на цервикалния секрет в продължение на 5 до 8 дни, което и означава, че могат да изчакат отделянето на годна за оплождане яйцеклетка, и да действат един вид „скрити в засада“ доста след половия акт...



6. Хапчетата анти-бебе



Хормоналната контрацепция носи един малко споменаван страничен ефект – потиска женското либидо. Оказва се, че жени, които вземат тези хапчета, е много вероятно да имат проблеми със зачеването, ако са решили да създадат семейство с партньора си. Причината се крие някъде в дълбините на биохимията в човешкия организъм, който ни разкрива, че с тези допълнителни хормони женския усет за избор на подходящ партньор за здраво поколение се деформира. Така че имайте предвид, контрацептивните таблетки променят обонянието на жената и е възможно под тяхно влияние тя да се спре на човек, който всъщност не би харесала толкова при естествени обстоятелства.



7. Високите токчета... не са за жени!




Копнеете за оргазъм, а в същото време си „падате“ по обувките на високите токчета?! Тогава трябва да знаете следното – при носене на обувки с високи токове се получава конрахиране на тазовото дъно, което и създава проблема, тъй като при подобна продължителна стимулация мускулите там не са в състояние да се съкращават дълго време при оргазъм. Докато един оргазъм обикновено се развива по скала от нула до шестдесет, заради токчетата жената достига до 55, което й отнема пълното реализиране на оргазма.



8. Седенето стимулира либидото при жените




При седене се притиска пудендалния нерв, който се намира на седалището в близост до костите. Той остава „открит“ в позиция на седеж. Притискането от седенето активира този нерв, което стимулира околните тъкани – вагина, клитор, анус и буквално залага сексуално желание при жените.



9. ... Но убива оргазма




Продължителното седене през по-голяма част от деня обаче води до притискане на тазовото дъно и псоасните мускули, които са от значение за получаването на оргазъм. Заради продължителното седене често жените не са в състояние да достигнат до или изпитат пълен оргазъм.



10. Водата е приятел на добрия секс




Изводът е кратък: по-лесно се постига оргазъм при добре хидратиран организъм.



11. Жените имат 3 ерогенни зони




Към тях принадлежат: клиторът, G точката и отварянето на маточната шийка. При някои жени се добавят и зърната на гърдите.



12. Всяка жена е уникална




При всяка жена нервните окончания са разположени по различна схема върху гениталиите. Това и обяснява защо едно действие при дадена жена „работи“, а при друга „не се получава“. Така че на мъжа му е писано да бъде откривател...


Коментари

Популярни публикации от този блог

7 признака на емоционалната изневяра