Пропускане към основното съдържание

Какво не знаем за оргазмите?


За познанията си и дискусиите, които се провеждат днес, за секса, трябва да благодарим на двама американски учени, които правят истинска революция с изследователската си дейност от началото на петдесетте до осемдесетте години.



Работата им дотолкова скандализира следвоенното общество тогава, че филмовата индустрия създава телевизионен сериал, посветен на живота им – „Сексексперти“ (Masters of Sex).



Благодарение на Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън в обществото започва да се говори за женска сексуалност и да се отхвърля откритото обсъждане на сексуалните проблеми.



Пак те доказват, че тялото на жената може да изпадне в поредица от оргазми, а не просто че и тя може да изпитва такъв.



Техни последователи днес са д-р Идън Фромбърг и Наоми Уолф, които издават книга с достатъчно красноречиво за съдържанието й заглавие - Vagina: A New Biography.




Какви тайни ни разкрива тази "биография"?! Надникваме в тях благодарение на кратко резюме от англоезичните медии, за повече – можем да си пожелаем книгата като Коледен подарък от интимния партньор ;) ...



1. Оргазмът прави жените по-креативни




Проучванията на изследователи са категорични – оргазмът въздейства положително на самочувствието и продуктивността на жените. Те определено стават по-уверени, работоспособни и изобретателни. И защото, нещата никога не са еднопосочни – тези дами, на които им се даде възможност да демонстрират своята креативност, достигат най-пълен оргазъм.



2. И за да не стават грешки...




Няма жена, която да не е способна да постигне оргазъм. „Тялото на жената е „програмирано“ така че да се получава оргазъм, “ казва Фромбърг, „но не всеки е наясно как работи тази „машинария“, допълва той.



3. Не случайно женското тяло изпитва оргазъм




Всъщност, при оргазмът се създават условия благодарение, които спермата се отвежда в по-горни етажи на женското тяло и се предотвратява връщането й обратно във влагалището. В този смисъл оргазмът е свързан със създаването на поколение.



4. Светлината влияе на фертилитета ни




Светлината влияе на оплодителните ни способности, а с това и на либидото ни, разбира се. Обикновено менструацията при жените настъпва при новолуние, овулацията – при пълнолуние. Днес обаче този ритъм е нарушен заради наличието на допълнителни източници на светлина – като тук се има предвид не само осветлението, но и всички онези екрани, които съпътстват ежедневието ни. Някои жени постигат дори успешна контрацепция посредством управление на светлината.



5. Забременяване може да настъпи и 8 дни след секс




Изследвания показват, че някои сперматозоиди остават живи благодарение на цервикалния секрет в продължение на 5 до 8 дни, което и означава, че могат да изчакат отделянето на годна за оплождане яйцеклетка, и да действат един вид „скрити в засада“ доста след половия акт...



6. Хапчетата анти-бебе



Хормоналната контрацепция носи един малко споменаван страничен ефект – потиска женското либидо. Оказва се, че жени, които вземат тези хапчета, е много вероятно да имат проблеми със зачеването, ако са решили да създадат семейство с партньора си. Причината се крие някъде в дълбините на биохимията в човешкия организъм, който ни разкрива, че с тези допълнителни хормони женския усет за избор на подходящ партньор за здраво поколение се деформира. Така че имайте предвид, контрацептивните таблетки променят обонянието на жената и е възможно под тяхно влияние тя да се спре на човек, който всъщност не би харесала толкова при естествени обстоятелства.



7. Високите токчета... не са за жени!




Копнеете за оргазъм, а в същото време си „падате“ по обувките на високите токчета?! Тогава трябва да знаете следното – при носене на обувки с високи токове се получава конрахиране на тазовото дъно, което и създава проблема, тъй като при подобна продължителна стимулация мускулите там не са в състояние да се съкращават дълго време при оргазъм. Докато един оргазъм обикновено се развива по скала от нула до шестдесет, заради токчетата жената достига до 55, което й отнема пълното реализиране на оргазма.



8. Седенето стимулира либидото при жените




При седене се притиска пудендалния нерв, който се намира на седалището в близост до костите. Той остава „открит“ в позиция на седеж. Притискането от седенето активира този нерв, което стимулира околните тъкани – вагина, клитор, анус и буквално залага сексуално желание при жените.



9. ... Но убива оргазма




Продължителното седене през по-голяма част от деня обаче води до притискане на тазовото дъно и псоасните мускули, които са от значение за получаването на оргазъм. Заради продължителното седене често жените не са в състояние да достигнат до или изпитат пълен оргазъм.



10. Водата е приятел на добрия секс




Изводът е кратък: по-лесно се постига оргазъм при добре хидратиран организъм.



11. Жените имат 3 ерогенни зони




Към тях принадлежат: клиторът, G точката и отварянето на маточната шийка. При някои жени се добавят и зърната на гърдите.



12. Всяка жена е уникална




При всяка жена нервните окончания са разположени по различна схема върху гениталиите. Това и обяснява защо едно действие при дадена жена „работи“, а при друга „не се получава“. Така че на мъжа му е писано да бъде откривател...


Коментари

Популярни публикации от този блог

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко By IndexInfo 33-годишна учителка от Бирмингам остана без работа, след като ученици попаднаха на провокативни нейни снимки в мрежата. Въпреки че кадрите били направени доста преди Аналиса Алтарива да започне работа във въпросното школо, тя не успяла да се спаси от уволнение, съобщава The Sun. Преди 5 години младата жена качила във Фейсбук няколко забавни, но доста провокативни снимки и признала, че често мисли за секс. И се пошегувала, че се замисля дали да не направи кариера като порноактриса. Едва ли тогава й дошло наум, че някога тази шега ще й струва кариерата. Въпреки това точно така се случило – ученици на Аналиса намерили старите й постове и ги разпространили в училище, а ръководството било принудено да отстрани прекалено известната си служителка от работа. Аналиса вече е изтрила скандалните кадри и постове, но това няма да й помогне да си върне работата. Родителите и учениците

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син By IndexInfo 51-годишната италианска моделка Жаклин Беридо Писано набира популярност в мрежата със своя личен фотоблог. Красавицата изглежда зашеметяващо, въпреки възрастта й. „Аз съм на петдесет, баба съм и това ми харесва“, споделя съблазнителната жена. Горещите форми и елегантният стил на италианката й помогнаха да си спечели хиляди фенове по целия свят. Моделката решила да споделя с почитателите си свои еротични снимки в памет на сина си Стефан, който починал преди две години.  Въпреки всичко Писано не се спира пред нищо, като продължава да разпространява горещи снимки, показвайки твърдост въпреки ударите на съдбата. Италианката идва от бедно семейство от Сърбия, но е успяла да направи успешна кариера в Италия и да отгледа две деца.   September 25, 2018 at 12:49PM via Съседките – The Mainline https://ift.tt/2PZXVmb

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана |

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана | By admin „Ако реша, че съм успял, това ще е краят“, сподели известният в цял свят български художник Николай Панайотов на откриването на изложбата си „Шастлив лабиринт“ в столичната галерия Нирвана. „Николай Панайотов никога не е доволен от себе си и това е тайната на успеха му – а след всеки следващ успех той отново решава, че може да постигне още и още“, поясни собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов. „Картина на Николай Панайотов няма как да се сбърка, той е разпознаваем творец“, каза на откриването Христина Бобокова, изкуствовед и куратор. Художникът, който издигна гора от изрисувани конуси в арт пространството на Нирвана, прочете емоционално слово, посветено на изгорялата катедрала Нотр Дам дьо Пари. Николай Панайотов, който дели живота си между Париж и българското село Стоките, сподели, че изпепеленият храм е едно от любимите му места във френската столица. Непоказвани досега живописни платна и рисунки на прочутия художни