то осем начина да се справите с тъпанарите: 1. Гледай нещата в перспектива. Помни, че и ти понякога се държиш като тъпанар. 2. Не можеш да промениш хората. Можеш да промениш единствено начина, по който ги възприемаш. Защо да се побъркваш? Давай го по-леко. 3. Знай, че в нещата, които ти се случват, рядко има личен момент. В повечето случаи няма да си направил нищо, което да предизвика поведението на един тъпанар. 4. Прости им – те не могат да бъдат други. Повечето тъпанари са се „обучавали“ години наред, за да станат добри в това. 5. Проявявай повече разбиране, може би те просто са имали лош ден. Разбери дали това е лош ден или системно повтарящо се поведение. 6. Не им позволявай да ти съсипят деня. Те са тъпанари, спомняш ли си? Не слизай на тяхното ниво. 7. Бъди мил. Тъпанарите мразят това и ще спрат да се държат така, само за да ти направят напук. 8. Разбери, че повечето хора не са тъпанари, просто се държат като такива. Аз вярвам, че дълбоко в себе си те са добри, но полагат сериозни усилия, за да го прикрият. Действията им може да те накарат да си помислиш, че са тъпанари, но всъщност не са. Атакувай тяхното идиотско поведение, но им дай шанс като на личности. Лари Уингет, от книгата "Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!"

неделя, 30 април 2017 г.

то осем начина да се справите с тъпанарите: 1. Гледай нещата в перспектива. Помни, че и ти понякога се държиш като тъпанар. 2. Не можеш да промениш хората. Можеш да промениш единствено начина, по който ги възприемаш. Защо да се побъркваш? Давай го по-леко. 3. Знай, че в нещата, които ти се случват, рядко има личен момент. В повечето случаи няма да си направил нищо, което да предизвика поведението на един тъпанар. 4. Прости им – те не могат да бъдат други. Повечето тъпанари са се „обучавали“ години наред, за да станат добри в това. 5. Проявявай повече разбиране, може би те просто са имали лош ден. Разбери дали това е лош ден или системно повтарящо се поведение. 6. Не им позволявай да ти съсипят деня. Те са тъпанари, спомняш ли си? Не слизай на тяхното ниво. 7. Бъди мил. Тъпанарите мразят това и ще спрат да се държат така, само за да ти направят напук. 8. Разбери, че повечето хора не са тъпанари, просто се държат като такива. Аз вярвам, че дълбоко в себе си те са добри, но полагат сериозни усилия, за да го прикрият. Действията им може да те накарат да си помислиш, че са тъпанари, но всъщност не са. Атакувай тяхното идиотско поведение, но им дай шанс като на личности. Лари Уингет, от книгата "Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!"Kогато комуникираме с другите, използваме езика, който ни дава много улики за това какви хора сме. Използването на няколко фрази и думи са достатъчни, за да разконспирираме другия - какъв тип е, според изобразителната система, която използва - визуал, аудиал или кинестетик.

Ако използва най-често думи като: виждам, покажи ми, гледна точка, струва ми се, визия, цветен, картина... - то това значи, че човек е визуал.

Ако използва най-често думи като: кажи ми, чух, слушам, да поговорим, не ме чуваш, звучи добре, въпросът е... - то това значи, че човек е аудиал.

Ако използва най-често думи като: допир, топло, разгорещен, подкрепа, обич, любов, контакт, трудно... - то това значи, че човек е кинестетик.

Думите не са единственият инструмент, с който разполагаме. Да обръщаме внимание и на следните неща:

1. Движението на очите - нагоре, хоризонтално на ушите или надолу са;

2. Височината, скорост и силата на гласа, както и темпото - бързо, бавно или непостоянно, тембърът, паузите;

3. Дишането - звучно, чрез диафрагмата или плитко е;

4. Стойката - изправена с вдигната глава, приведена и наклонена настрани глава или приведени глава и рамене;

5. Жестовете - над нивото на очите, по-скоро към ушите или има докосване на гърдите;

6. Позата, ръкостискането, мигането, усмивката...

Справянето с всички тези неща едновременно е трудно, но не и невъзможно. Постига се с практика, докато ви стане несъзнателна компетентност (като да държите волана на колата, сигнализиране с клаксона, гледате в огледалото за обратно виждане и сменяте предавките едновременно).

С тях работим на Обучителен курс на тема: "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?" Нова дата: от 9 май. Заповядайте!

Предлагам ти следното предизвикателство:

Пробвай следващите няколко дни да замълчиш. Остани тих. И ще видиш колко много нови неща ще откриеш за себе си. Това е така, защото, потискайки едното сетиво, ние даваме възможност да развием някое от другите си сетива повече и така да прозрем нови неща, на които преди не сме обръщали внимание или просто сме пропускали.


0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *