Пропускане към основното съдържание

то осем начина да се справите с тъпанарите: 1. Гледай нещата в перспектива. Помни, че и ти понякога се държиш като тъпанар. 2. Не можеш да промениш хората. Можеш да промениш единствено начина, по който ги възприемаш. Защо да се побъркваш? Давай го по-леко. 3. Знай, че в нещата, които ти се случват, рядко има личен момент. В повечето случаи няма да си направил нищо, което да предизвика поведението на един тъпанар. 4. Прости им – те не могат да бъдат други. Повечето тъпанари са се „обучавали“ години наред, за да станат добри в това. 5. Проявявай повече разбиране, може би те просто са имали лош ден. Разбери дали това е лош ден или системно повтарящо се поведение. 6. Не им позволявай да ти съсипят деня. Те са тъпанари, спомняш ли си? Не слизай на тяхното ниво. 7. Бъди мил. Тъпанарите мразят това и ще спрат да се държат така, само за да ти направят напук. 8. Разбери, че повечето хора не са тъпанари, просто се държат като такива. Аз вярвам, че дълбоко в себе си те са добри, но полагат сериозни усилия, за да го прикрият. Действията им може да те накарат да си помислиш, че са тъпанари, но всъщност не са. Атакувай тяхното идиотско поведение, но им дай шанс като на личности. Лари Уингет, от книгата "Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!"


Kогато комуникираме с другите, използваме езика, който ни дава много улики за това какви хора сме. Използването на няколко фрази и думи са достатъчни, за да разконспирираме другия - какъв тип е, според изобразителната система, която използва - визуал, аудиал или кинестетик.

Ако използва най-често думи като: виждам, покажи ми, гледна точка, струва ми се, визия, цветен, картина... - то това значи, че човек е визуал.

Ако използва най-често думи като: кажи ми, чух, слушам, да поговорим, не ме чуваш, звучи добре, въпросът е... - то това значи, че човек е аудиал.

Ако използва най-често думи като: допир, топло, разгорещен, подкрепа, обич, любов, контакт, трудно... - то това значи, че човек е кинестетик.

Думите не са единственият инструмент, с който разполагаме. Да обръщаме внимание и на следните неща:

1. Движението на очите - нагоре, хоризонтално на ушите или надолу са;

2. Височината, скорост и силата на гласа, както и темпото - бързо, бавно или непостоянно, тембърът, паузите;

3. Дишането - звучно, чрез диафрагмата или плитко е;

4. Стойката - изправена с вдигната глава, приведена и наклонена настрани глава или приведени глава и рамене;

5. Жестовете - над нивото на очите, по-скоро към ушите или има докосване на гърдите;

6. Позата, ръкостискането, мигането, усмивката...

Справянето с всички тези неща едновременно е трудно, но не и невъзможно. Постига се с практика, докато ви стане несъзнателна компетентност (като да държите волана на колата, сигнализиране с клаксона, гледате в огледалото за обратно виждане и сменяте предавките едновременно).

С тях работим на Обучителен курс на тема: "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?" Нова дата: от 9 май. Заповядайте!

Предлагам ти следното предизвикателство:

Пробвай следващите няколко дни да замълчиш. Остани тих. И ще видиш колко много нови неща ще откриеш за себе си. Това е така, защото, потискайки едното сетиво, ние даваме възможност да развием някое от другите си сетива повече и така да прозрем нови неща, на които преди не сме обръщали внимание или просто сме пропускали.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко By IndexInfo 33-годишна учителка от Бирмингам остана без работа, след като ученици попаднаха на провокативни нейни снимки в мрежата. Въпреки че кадрите били направени доста преди Аналиса Алтарива да започне работа във въпросното школо, тя не успяла да се спаси от уволнение, съобщава The Sun. Преди 5 години младата жена качила във Фейсбук няколко забавни, но доста провокативни снимки и признала, че често мисли за секс. И се пошегувала, че се замисля дали да не направи кариера като порноактриса. Едва ли тогава й дошло наум, че някога тази шега ще й струва кариерата. Въпреки това точно така се случило – ученици на Аналиса намерили старите й постове и ги разпространили в училище, а ръководството било принудено да отстрани прекалено известната си служителка от работа. Аналиса вече е изтрила скандалните кадри и постове, но това няма да й помогне да си върне работата. Родителите и учениците

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син

51-годишна моделка заля мрежата със свои еротични СНИМКИ 18+ в памет на загиналия си син By IndexInfo 51-годишната италианска моделка Жаклин Беридо Писано набира популярност в мрежата със своя личен фотоблог. Красавицата изглежда зашеметяващо, въпреки възрастта й. „Аз съм на петдесет, баба съм и това ми харесва“, споделя съблазнителната жена. Горещите форми и елегантният стил на италианката й помогнаха да си спечели хиляди фенове по целия свят. Моделката решила да споделя с почитателите си свои еротични снимки в памет на сина си Стефан, който починал преди две години.  Въпреки всичко Писано не се спира пред нищо, като продължава да разпространява горещи снимки, показвайки твърдост въпреки ударите на съдбата. Италианката идва от бедно семейство от Сърбия, но е успяла да направи успешна кариера в Италия и да отгледа две деца.   September 25, 2018 at 12:49PM via Съседките – The Mainline https://ift.tt/2PZXVmb

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана |

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана | By admin „Ако реша, че съм успял, това ще е краят“, сподели известният в цял свят български художник Николай Панайотов на откриването на изложбата си „Шастлив лабиринт“ в столичната галерия Нирвана. „Николай Панайотов никога не е доволен от себе си и това е тайната на успеха му – а след всеки следващ успех той отново решава, че може да постигне още и още“, поясни собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов. „Картина на Николай Панайотов няма как да се сбърка, той е разпознаваем творец“, каза на откриването Христина Бобокова, изкуствовед и куратор. Художникът, който издигна гора от изрисувани конуси в арт пространството на Нирвана, прочете емоционално слово, посветено на изгорялата катедрала Нотр Дам дьо Пари. Николай Панайотов, който дели живота си между Париж и българското село Стоките, сподели, че изпепеленият храм е едно от любимите му места във френската столица. Непоказвани досега живописни платна и рисунки на прочутия художни