Топмодел разкри, че била родена с тестиси

сряда, 25 януари 2017 г.

Топмодел разкри, че била родена с тестиси


Световноизвестният модел Хане Габи Одиел разкри, че е интерсексуална, съобщи Би Би Си. 29-годишната звезда на модния подиум се надява, че с признанието си ще се пребори с едно табу.

Хане Габи Одиел е била родена с недоразвити тестиси, които са били премахнати оперативно, когато е била на 10 години. Лекарите тогава предупредили, че тестисите биха могли да предизвикат рак.

Интерсексуалните хора се раждат с комбинация от женски и мъжки полови признаци. Според изследване на ООН 1,7 на сто от световното население е интерсексуално.

Белгийката Одиел е била родена с т.нар. синдром на андрогенна нечувствителност (AIS). Това означава момичета да имах XY хромозоми, които по принцип се срещат при момчетата.

„Много важно за мен е точно в този момент от живота ми да наруша това табу“, казва Хане Габи Одиел в интервю за USA Today. По думите й, точно сега е моментът да говори за тези неща.


Към момента на операцията тя знаела, че няма да може да има деца, няма да има и месечен цикъл. „Знаех, че нещо с мен не е наред“, казва Одиел.

На 18-годишна възраст се подложила на операция за реконструкция на вагината.

Но манипулациите предизвикали стрес у нея. Сега манекенката би искала да обезсърчи родителите да подлагат децата на подобни процедури, които биха могли да се окажат и ненужни.

Джон Святек, съпруг на Одиел, който също е модел, заявява, че е впечатлен от решението й да разкрие тази тайна и е изключително горд с решението й.

От 


0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *