Пропускане към основното съдържание

За какво не трябва да искате разрешение от половинката си



Искам да си купя нова чанта, но трябва първо да попитам мъжа ми. Ще ми се да си сменя колата, но трябва да искам разрешение от съпруга ми преди това, все пак семейният бюджет е на първо място. Боже, колко харесвам руси коси, но гаджето ми няма да се съгласи да стана блондинка...
Докога ще искате разрешение да живеете живота си? Защо трябва да сте в подчинена позиция без дори да сте роб?! Една независима жена в 21 век няма нужда да иска разрешение да прави онова, което иска да направи! Ето защо с гордо вдигната глава започнете да правите онова, което винаги ви се е искало да правите.
За да не изпадате в пререкания, а и за да не изглежда връзката ви пълен хаос, въведете все пак някои правила или просто поговорете за нещата, с които и двамата сте окей или не.
Искане на разрешение за някои е абсурдно
Някои жени смятат, че трябва да искат разрешение да си сменят цвета на косата. Не трябва да искате разрешение да си купите онзи пуловер, който толкова много харесвате. Ако имате своя собствена банкова сметка, това ви прави независим човек, който разполага с живота си. Не издребнявайте и не се превръщайте доброволно в робиня, каквато не сте. И тук не става дума за безпаметно прахосване.
Правилото „всичко под 200“
Интересно правило, което някои двойки спазват, е да не си искат разрешение, когато купуват нещо под 200 лв. В зависимост от финансовите възможности това правило може да търпи промени. Границата на толеранс може да се свали или вдигне според вашите нужди и възможности. Важното е, че това дава усещане за свобода и независимост.
Нова кола

Вместо да питате партньора си дали би ви разрешил или дали би ви помогнал да смените колата си, просто седнете и го обсъдете. Когато подходът е правилен няма да се чувствате като дете, искащо подарък от родителите си.

Споменахме прическата...

Мъжете са много особени – когато харесат някоя жена, след това не дават нищо по нея да се промени. Така много жени страдат от факта, че губят вниманието и одобрението на своите половинки, ако сменят прическата, цвета си, качат няколко килограма или сменят стила си на гримиране.

Ехо, момичета! Трябва да спре да ви пука от такива глупости. Когато вашето самочувствие е високо вдигнато, възприятието на околните и най-вече на партньора ви ще е позитивно.

Делете финансите си

Често това е много трудно, защото в повечето случаи мъжете изкарват повече пари от жените. Това им дава самочувствието да се вглеждат в женските харчове, а да не говорим, че не допускат нежните си половинки до своите спестявания.

Обидно е да оставиш партньора си, било той от силния или от слабия пол, да моли за пари, когато свърши своите. Най-добре би било да постигнете консенсус по въпроса и да разделите доходите си поравно. Така на никого няма да се налага да иска пари като детенце, когато свърши джобните.

Да отидете на почивка за уикенда
Много жени се смятат за длъжни да се покоряват на мъжете си и ако те не искат да мръднат никъде през уикенда се лишават от това удоволствие. Приятелки са ви поканили или пък изгаряте от желание да отидете на гости при някого – направете го. Може би просто имате нужда от малко време за себе си – вземете си го. Изобщо не сте длъжни да искате разрешение и за това.
Облеклото
Ужасно дразнещо е да чуеш как някой мъж прави забележки за облеклото на приятелката си или съпругата си. Противно е, защото една дама има нужда от комплименти, а не от съветите на един мъж, който в повечето случаи не разбира особено от мода и съчетания. Обличайте се така, както намерите за добре!






Коментари

Популярни публикации от този блог

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко

Пухкава даскалица пусна провокативни СНИМКИ, че ще става по*ноактриса, а сега съжалява жестоко By IndexInfo 33-годишна учителка от Бирмингам остана без работа, след като ученици попаднаха на провокативни нейни снимки в мрежата. Въпреки че кадрите били направени доста преди Аналиса Алтарива да започне работа във въпросното школо, тя не успяла да се спаси от уволнение, съобщава The Sun. Преди 5 години младата жена качила във Фейсбук няколко забавни, но доста провокативни снимки и признала, че често мисли за секс. И се пошегувала, че се замисля дали да не направи кариера като порноактриса. Едва ли тогава й дошло наум, че някога тази шега ще й струва кариерата. Въпреки това точно така се случило – ученици на Аналиса намерили старите й постове и ги разпространили в училище, а ръководството било принудено да отстрани прекалено известната си служителка от работа. Аналиса вече е изтрила скандалните кадри и постове, но това няма да й помогне да си върне работата. Родителите и учениците

Има ли смисъл в обръщането на левове в евро?

Има ли смисъл в обръщането на левовите влогове в евро? Застрашени ли са спестяванията ни при влизането на България в чакалнята на еврозоната през април, както е планирано?  „Ние сме в механизъм на валутен борд вече повече от 20 години и сега, когато взимаме решение да направим следващата стъпка – да преминем към еврото, имаме твърдото убеждение на управляващите, на гуверньора на БНБ, че отказването от националната валута и преминаването към еврото ще стане при този курс, който е приет и работи вече повече от 20 години в страната“, каза в предаването "Преди всички" по БНР кредитният консултант Тихомир Тошев. Той се позова и на опита на Литва и Естония, които са направили същия преход от фиксиран курс към евро, при запазване на курса от валутния борд. „Засега вероятността този курс да бъде променен, е минимална, но чисто технически я има“, поясни консултантът. „Технически може това да се случи – някоя от страните да поиска да влезем при друг курс, н

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана |

Български поп сюрреализъм от Париж в Нирвана | By admin „Ако реша, че съм успял, това ще е краят“, сподели известният в цял свят български художник Николай Панайотов на откриването на изложбата си „Шастлив лабиринт“ в столичната галерия Нирвана. „Николай Панайотов никога не е доволен от себе си и това е тайната на успеха му – а след всеки следващ успех той отново решава, че може да постигне още и още“, поясни собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов. „Картина на Николай Панайотов няма как да се сбърка, той е разпознаваем творец“, каза на откриването Христина Бобокова, изкуствовед и куратор. Художникът, който издигна гора от изрисувани конуси в арт пространството на Нирвана, прочете емоционално слово, посветено на изгорялата катедрала Нотр Дам дьо Пари. Николай Панайотов, който дели живота си между Париж и българското село Стоките, сподели, че изпепеленият храм е едно от любимите му места във френската столица. Непоказвани досега живописни платна и рисунки на прочутия художни