За какво не трябва да искате разрешение от половинката си

събота, 7 януари 2017 г.

За какво не трябва да искате разрешение от половинката си
Искам да си купя нова чанта, но трябва първо да попитам мъжа ми. Ще ми се да си сменя колата, но трябва да искам разрешение от съпруга ми преди това, все пак семейният бюджет е на първо място. Боже, колко харесвам руси коси, но гаджето ми няма да се съгласи да стана блондинка...
Докога ще искате разрешение да живеете живота си? Защо трябва да сте в подчинена позиция без дори да сте роб?! Една независима жена в 21 век няма нужда да иска разрешение да прави онова, което иска да направи! Ето защо с гордо вдигната глава започнете да правите онова, което винаги ви се е искало да правите.
За да не изпадате в пререкания, а и за да не изглежда връзката ви пълен хаос, въведете все пак някои правила или просто поговорете за нещата, с които и двамата сте окей или не.
Искане на разрешение за някои е абсурдно
Някои жени смятат, че трябва да искат разрешение да си сменят цвета на косата. Не трябва да искате разрешение да си купите онзи пуловер, който толкова много харесвате. Ако имате своя собствена банкова сметка, това ви прави независим човек, който разполага с живота си. Не издребнявайте и не се превръщайте доброволно в робиня, каквато не сте. И тук не става дума за безпаметно прахосване.
Правилото „всичко под 200“
Интересно правило, което някои двойки спазват, е да не си искат разрешение, когато купуват нещо под 200 лв. В зависимост от финансовите възможности това правило може да търпи промени. Границата на толеранс може да се свали или вдигне според вашите нужди и възможности. Важното е, че това дава усещане за свобода и независимост.
Нова кола

Вместо да питате партньора си дали би ви разрешил или дали би ви помогнал да смените колата си, просто седнете и го обсъдете. Когато подходът е правилен няма да се чувствате като дете, искащо подарък от родителите си.

Споменахме прическата...

Мъжете са много особени – когато харесат някоя жена, след това не дават нищо по нея да се промени. Така много жени страдат от факта, че губят вниманието и одобрението на своите половинки, ако сменят прическата, цвета си, качат няколко килограма или сменят стила си на гримиране.

Ехо, момичета! Трябва да спре да ви пука от такива глупости. Когато вашето самочувствие е високо вдигнато, възприятието на околните и най-вече на партньора ви ще е позитивно.

Делете финансите си

Често това е много трудно, защото в повечето случаи мъжете изкарват повече пари от жените. Това им дава самочувствието да се вглеждат в женските харчове, а да не говорим, че не допускат нежните си половинки до своите спестявания.

Обидно е да оставиш партньора си, било той от силния или от слабия пол, да моли за пари, когато свърши своите. Най-добре би било да постигнете консенсус по въпроса и да разделите доходите си поравно. Така на никого няма да се налага да иска пари като детенце, когато свърши джобните.

Да отидете на почивка за уикенда
Много жени се смятат за длъжни да се покоряват на мъжете си и ако те не искат да мръднат никъде през уикенда се лишават от това удоволствие. Приятелки са ви поканили или пък изгаряте от желание да отидете на гости при някого – направете го. Може би просто имате нужда от малко време за себе си – вземете си го. Изобщо не сте длъжни да искате разрешение и за това.
Облеклото
Ужасно дразнещо е да чуеш как някой мъж прави забележки за облеклото на приятелката си или съпругата си. Противно е, защото една дама има нужда от комплименти, а не от съветите на един мъж, който в повечето случаи не разбира особено от мода и съчетания. Обличайте се така, както намерите за добре!


0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *