Интересни факти за връзките и двойките

събота, 14 януари 2017 г.

Интересни факти за връзките и двойките


Всеки човек има своите съвети по отношение на връзките. Според опита си ние можем да дадем своите препоръки и да споделим възгледите си. Но психолозите и изследователите са извели някои общовалидни факти за връзките, в които повечето двойки могат да се припознаят.
Факт – Най-щастливите двойки са тези, които са и най-добри приятели. Според изследователите, това е една от тайните на дълготрайния и пълноценен брак – партньорите да са не само любовници, но и сродни души по интереси и ценности.
Факт – Фазата „влюбени“, известна още като „фазата меден месец“, трае около година. Извисяващите страсти, бурната любов и силните чувства отминават и затихват след този период. Ако остане обичта и уважението, връзката ви ще просъществува още дълго.Факт – Според психолога Томас Чаморо-Премузич, консултант на изданието Psychology Today, връзките се разпадат поради 5 основни причини:

Различия в амбициите и ценностите
Различни интереси и преживявания
Различия в емоционалната интелигентност
Различни нива на себеотрицания и толерантност към другия

Факт – Според някои проучвания влюбването има същия ефект, какъвто има и наркотичната зависимост. Изследванията в областта на неврологията разкриват, че когато хората се влюбват, мозъкът непрекъснато освобождава определени химикали, включително невротрансмитери и хормони като допамин, адреналин и серотонин.
Тези съединения се освобождават и при употреба на кокаин. Те стимулират центъра на удоволствието в мозъка и може да предизвикат странични ефекти като повишаване на сърдечната честота, вълнение, загуба на апетит и сън.


Факт – Ако се вълнувате, когато чуете добри новини за половинката си, това е знак, че връзката ви е здравословна и щастлива. Това показват проучванията на специалистите. Множество изследвания показват, че двойките, които активно празнуват добрите новини имат по-висок процент на благополучие във връзката.
Факт – Проучване от 1980 година показва, че мъжете, които целуват жените си страстно преди да заминат на дълго пътешествие, командировка или каквото и да било отсъствие от дома, се срещат с по-малко произшествия и печелят повече пари, отколкото мъжете, които не го правят.

Факт – Според проучване, проведено във Facebook, през пролетта се увеличава броят на разделите, особено преди важни и големи празници. Най-рядко раздели се случват между юли и октомври

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *